9 دلیل بالقوه که باعث می شود کامپیوتر شما روشن نشود. این مقاله را مطالعه کنید تا کامپیوتر خود را در سریع ترین زمان ممکن دوباره راه اندازی کنید.
اگر به تازگی خود را با یک کامپیوتر خراب یافته اید، دلیلی برای وحشت وجود ندارد. این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی از جمله مشکلات برق، مشکلات سخت افزاری یا اشکالات نرم افزاری رخ دهد. بنابراین معمول است که نمی دانید از کجا شروع کنید یا مشکل چیست.
اگرچه ممکن است به نظر برسد که هیچ کاری برای تعمیر کامپیوتر خود نمی توانید انجام دهید، ولی چیزهای زیادی وجود دارد که باید قبل از صرف هزینه زیادی برای جایگزین کردن یک کامپیوتر جدید، امتحان کنید. در زیر برخی از دلایل بالقوه این مشکل و نحوه رفع آنها ذکر شده است.
توجه : قبل از لمس کردن چیپ و برد های کامپیوتر خود، حتما از دستکش لاتکس یا پلاستیکی جهت جلوگیری از انتقال شوک الکتریکی استفاده نمایید.
1- کابل های مختلف کامپیوتر را امتحان و بررسی کنید
در حالی که این مورد بسیار بعید است، اما بهتر است ابتدا آن را بررسی کنید و از صحت سلامت کابل ها مطمئن شوید. می توانید به کابل برق کامپیوتر خود نگاهی بیندازید ممکن است شل شده یا قطع شده باشد، در این صورت باید دوباره آن را وصل کنید. گاهی اوقات خود کابل از داخل مشکل پیدا می کند و قطع می شود.
اگر کابل برق پاور یدکی دارید، بهتر است آن را تعویض کنید. می توانید کامپیوتر خود را با کابل برق جدید راه اندازی مجدد کنید.
در صورت نیاز به تعویض و خرید کابل پاور کامپیوتر:
2- بوق های مادربرد را رمزگشایی کنید
وقتی میخواهید کامپیوتر را روشن کنید، ممکن است یک سری بوق از مادربرد بشنوید. در حالی که یک بوق نشان می دهد که همه چیز خوب است، یک بوق طولانی و مداوم ممکن است به این معنی باشد که منبع تغذیه یا پاور با یک خطای بحرانی مواجه است.
برای عیب یابی، هیچ مجموعه استانداردی از کدهای خطا وجود ندارد. کامپیوتر شما ممکن است کدهای خطا را در یک سری بوق کوتاه و بلند منتشر کند که کمی شبیه کد مورس است. شما باید دفترچه راهنمای مادربرد را بررسی کنید تا متوجه شوید این بوق ها به چه معنا هستند.
اگر دفترچه مادربرد را ندارید یا گم کرده اید، می توانید این اطلاعات را در وب سایت سازنده مادربرد جستجو کنید. و اگر کامپیوتر شما اصلا بوق نمی دهد، می توانید یک صفحه نمایش دیجیتال یا یک اسپیکر ارزان قیمت را روی هدر مادربرد نصب کنید تا خطاها را جستجو کنید.
3- یک منبع تغذیه یا پاور متفاوت را امتحان کنید
اگر کامپیوتر شما اصلاً راه اندازی نمی شود (چراغ چشمک نمی زند، کد خطا به صدا در نمی آید و فن فعال نیست) احتمالاً مشکل برق دارد.
می توانید سعی کنید منبع برق را از برق جدا کنید و آن را به پریز دیواری وصل کنید که مطمئن هستید کار می کند. اگر از لپ تاپ استفاده می کنید، مطمئن شوید که شارژر را به برق وصل کرده اید و دکمه منبع تغذیه را باز کرده اید.
همچنین مطالعه کنید :
4- بررسی کلید روشن/خاموش کامپیوتر یا کلید منبع تغذیه
اگر رایانه شما روشن نمی شود، اما چراغ مادربرد روشن است یا فن ها کار می کنند، ممکن است با دکمه روشن/خاموش مشکل داشته باشید. برای عیب یابی، دکمه Onboard مادربرد را روشن کنید.
با این حال، مادربردها همه یکسان نیستند، بنابراین همه آنها دکمه پاور آنبورد ندارند. اگر در پیدا کردن آن مشکل دارید، می توانید دفترچه راهنمای مادربرد را بررسی کنید همچنین می توانید با جستجوی مدل مادربرد نیز از آن اطلاع حاصل نمایید.
در صورتی که مادربرد شما دکمه روشن/خاموش آنبورد ندارد، میتوانید یک پیچ گوشتی را روی پینهای هدر سوئیچ پاور لمس کنید تا کامپیوتر شما به سرعت راهاندازی شود. این یک راه حل موقت مفید است تا ببینید آیا مشکل دکمه پاور یا کیس شماست.
هشدار: در صورت نداشتن اطلاعات در مورد پین ها و ساختار مادربرد از انجام این کار خودداری کنید زیرا می تواند باعث سوختن مادربرد شما و حتی سایر قطعات شود.
5- مانیتور خود را بررسی کنید
اگر رایانه شما صدا می دهد، اما چیزی روی صفحه نمایشگر نمی بینید، ممکن است مانیتور مشکل داشته باشد. می توانید با اطمینان حاصل کردن از اتصال مانیتور خود به رایانه و برق شروع کنید.
همچنین باید دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که سیم برق مانیتور ایراد ندارد. اگر استفاده از کابل برق دیگر مشکل را حل نکرد و یک مانیتور یا تلویزیون یدکی دارید که میتوانید آن را وصل کنید، سعی کنید آن را به برق وصل کنید. اگر رایانه شما اکنون روشن میشود، به نظر میرسد که باید مانیتور خود را تعویض کنید.
6- دستگاه های USB را که به آن نیاز ندارید جدا کنید
هنگامی که میخواهید مشکلی را عیبیابی کنید، بهترین کار این است که همه متغیرهایی را که ممکن است در ایجاد نقص نقش داشته باشند حذف کنید. روی ناحیه ای که محتمل ترین علت را دارد تمرکز کنید. اگر تا اینجا پیش رفته اید و مشکل شما ادامه دارد، همه چیز را قطع کنید و سعی کنید کامپیوتر را فقط با صفحه کلید و ماوس بوت کنید.
در شرایط وخیم، حتی بدون صفحه کلید و ماوس به عیب یابی ادامه دهید تا مطمئن شوید که هیچ یک از دستگاه های USB باعث تداخل نمی شوند. هر چند، پورت ها می توانند علت این خاموشی باشند. به همین دلیل است که اطمینان از خالی بودن پورت ها در طول فرآیند بوت می تواند مفید باشد.
7- حرارت را کاهش دهید
کامپیوتر می تواند در اثر گرم شدن بیش از حد خاموش شود. اگر گرد و غبار زیادی روی دریچه ها یا فن ها جمع شده باشد، می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد و متعاقباً خاموش شدن دستگاه شما شود.
بهترین گزینه عیب یابی در این شرایط این است که صبر کنید تا کامپیوتر شما خنک شود. همچنین می توانید از نرم افزارهای شخص ثالث برای تنظیم و نظارت بر سرعت فن و سیستم خنک کننده استفاده کنید. یا می توانید از یک خنک کننده سخت افزاری خارجی استفاده کنید. رایانه شما باید محفظه های خالی بالای پردازنده داشته باشد تا بتوانید خنک کننده های خارجی اضافه کنید.
8- محافظ برق را بررسی کنید
اگر رایانه خود را به منبع تغذیه اضطراری یا محافظ برق وصل کرده اید، سوئیچ تنظیم مجدد را بررسی کنید.
اکثر محافظهای برق دارای یک سوئیچ تنظیم مجدد داخلی هستند که باید پس از قطع یا قطع برق آن را فشار دهید.
9- باتری CMOS را بررسی کنید
اگر باتری CMOS خالی شده باشد، سیستم شما نمیتواند تاریخ یا زمان را به خاطر بیاورد و از شما میخواهد با فشار دادن F1 سیستمعامل را بوت کنید.
این معمولا منجر به خرابی بوت نمی شود، اما در موارد نادر ممکن است این اتفاق رخ دهد. اگر تمام موارد دیگر را به پایان رسانده اید و مشکل رفع نشده است، ارزش دارد که آن را تعویض کنید تا ببینید آیا این تفاوت، مشکل را حل می کند یا خیر.
سخن پایانی
در حالی که کامپیوترها باید به ساده کردن زندگی ما کمک کنند، اما اغلب به سردرد تبدیل می شوند. رایانهها در نامناسبترین زمانها از کار میافتند و ما را به دنبال راهحلهای تعمیر میاندازد.
به همان اندازه که گاهی اوقات خسته کننده است، خاموش شدن رایانه شما پایان دنیا نیست. می توانید از مراحل ذکر شده در بالا استفاده کنید تا در اسرع وقت آن را مجدداً راه اندازی کنید و دوباره کار کنید. اگر هیچ یک از این روش های عیب یابی جواب نداد، به دنبال یک متخصص کامپیوتر و سخت افزار باشید که می تواند کمک کند و مشکل شما را رفع نماید.
تیم گارانتی آسمان حضور دارند تا به سوالات شما پیرامون خرابی کامپیوتر پاسخ دهند و شما را راهنمایی نمایند.
راه پایدار
مقاله خوبی بود و قدم به قدم مراحل غیب یابی را شرح داده بود
پاسخمدیر سایت
خوشحال می شیم که بتونیم مشکلی برطرف کنیم.
پاسخعلی
سلام من گاهی پی سی رو که روشن میکنم البته گاهی تا جایی که میخواد پسوردو بیاره میره ولی یهو سیاه میشه بعد که ریستارت یا از رو دستگاه خاموش میکنم و دوباره روشن میاره علت چی میتونه باشه.ممنون اگه جواب بدین خیلی تو مخمه اخه همین یه سیستمو دارم
پاسخمدیر سایت
سلام. احتمالا مشکل از ویندوز باشه و نیاز به تعویض ویندوز داشته باشید.
پاسخمهدی
سلام کیس روشن میشه ولی مانیتور چشمک میزنه و روشن نمیشه
پاسخمدیر سایت
سلام.
پاسخصدای بوق های مادربرد در وهله ی اول بررسی کنید. اگر طبق روال همیشه بود، اتصالات کابل تصویر چک کنید و در صورت امکان با کابل دیگه ای امتحان کنید. اگر همچنان مشکل داشت احتمالا کارت گرافیک دچار خرابی شده. به یک مرکز خدمات کامپیوتری مراجعه کنید تا به صورت تخصصی بررسی کنند. قبل از انجام کارهای فوق حتما کیس خاموش کنید تا مادربرد دچار اتصال نشه.
حسین
من سیستمم سالمه رم های کامپیوتر و گرافیکش وکابل برق وهاردمم چک کردم ولی وقتی کلید خاموش/روشن که میزنم کامل روشن میشه ولی صفحرو بالانمیاره
پاسخمدیر سایت
سلام. کابل تصویر عوض کنید و مجدد امتحان کنید. در صورت امکان با مانیتور دیگه هم چک کنید. البته نگفتید که صفحه مادربرد مشاهده می کنید یا خیر
پاسخ